Opleidingsreeks

Kostprijsberekening in de bouw

De verschillende stappen om tot een goed resultaat te komen

Corona-update!

Bouwunie heeft beslist om alle Bouwunie opleidingen, events en infoavonden die gepland staan tussen vrijdag 13 maart 2020 en dinsdag 31 maart 2020 te annuleren of te verplaatsen naar een latere datum. Uw gezondheid gaat altijd voor. En we willen hiermee preventief meewerken aan de verdere verspreiding van het Corona Covid-19 virus.

Daarom worden de opleidingsreeks kostprijsberekening, die start op 25 maart uitgesteld. De opleidingsreeks start nu op 22 april 2020. 

 

Maakt u graag winst? Uiteraard maakt u graag winst. Het is daarom dat u een eigen bouwbedrijf runt. Maar ondernemen is ook risico’s nemen. En met elke offerte die u maakt neemt u opnieuw een risico. Dekt uw offerte alle kosten? In deze 5-delige cursus leert u met realistische oefeningen hoe u een goede kostprijsberekening maakt.

Locaties en data

wo 22 apr, di 28 apr, do 30 apr, wo 6 mei, wo 13 mei - Roeselare
Mercure Roeselare, Accent Business Park, Kwadestraat 149B

Duur

Opleiding van 5 avonden telkens van 16u tot 20u.

Start op 22 april 2020.


Inbegrepen

Dranken en broodjeslunch tijdens de cursusdagen. U ontvangt ook een syllabus van de volledige opleiding.

Prijs (excl. btw)

Leden Bouwunie: € 675,00
Niet-leden: € 850,00


Krijg korting met de KMO-portefeuille.

Mike Bogaerts, Hoofdadviseur Afdeling Bedrijfsbeheer WTCB, met jarenlange ervaring in kostprijsberekening. Dankzij dagelijkse contacten met kmo’s en zelfstandigen uit de sector kent hij alle details.

Sessie 1 - Basisprincipes van de kostprijsberekening voor de bouw

U bespreekt in detail de verschillende onderdelen en bepalende fasen in het bouwproces. Aan de hand van concrete informatie krijgt u inzicht in de diverse onderdelen van een kost- en aanbiedingsprijs.

Sessie 2 - Offerte en werkvoorbereiding

Via een grondige voorcalculatie en transparante werkwijzen raamt u de kostprijs van een project. Om daarna het calculatiedossier te gebruiken als basis voor uw werkvoorbereiding en planning. Met behulp van het gratis programma CPRO maken we een uitgebreide voorcalculatie. Een kant-enklare offerte is het resultaat van de dag.

Sessie 3 - Vorderingsstaten en nacalculatie

Na de voorcalculatie, de werkvoorbereiding en de planning breekt de volgende fase aan in het bouwproces: de werfopvolging met de hieraan gekoppelde vorderingsstaten en nacalculatie. U graaft dieper in de gegevens die nodig zijn voor uur-, machine-, materiaal- en onderaannemerregistraties.

Sessie 4 - Bepalen van een uurloon

Uw arbeidskosten wegen vaak het meest door in een project. Het is dus zeker aan te raden deze kost eens grondig te bekijken.

Sessie 5 - De directe kosten en optimalisatie van uw kostprijs in functie van uw orderboekje

U gaat in deze sessie dieper in op de overige directe kosten. En leert werken met de CMK (kostenschaal voor aannemersmaterieel). Tot slot werken we een volledige case uit. Zo verwerft u een goed inzicht in de structuur en de aanpassingsmogelijkheden van uw kostprijsberekening.

Inschrijven

Bedrijfsgegevens
Bedrijf / Organisatie: *
Contactpersoon: *
Adres: *
Gemeente: *
Land: *
E-mailadres: *
Tel / GSM:
Lidnummer Bouwunie:
BTW-nummer: *
Locatie
Deelnemers
Ik schrijf in met: *

Deelnemer 1

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *

Deelnemer 2

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *

Deelnemer 3

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *

Deelnemer 4

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *

Deelnemer 5

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *