Opleiding

Efficiƫnt opzetten van je werflogistiek.

Lean bouwen gaat gepaard met een goede logistiek en organisatie.

Bouwwerven met weinig stockage ruimte die bovendien moeilijk bereikbaar zijn, worden meer regel dan uitzondering. Meer dan 15% van de bouwkosten zit in het transport naar de bouwwerf.

 

Deze opleiding biedt je handvaten om jouw bouwlogistiek beter te organiseren. Dit leidt tot een reductie in kosten: hogere productiviteit, minder verspilling, sneller bouwen en met minder overlast.

 

De tijd is rijp voor een goede opleiding logistiek op je werven, want je merkt het ook. De bereikbaarheid van bouwwerven in Vlaanderen wordt constant moeilijker door (stedelijke) mobiliteitsissues. Bovendien is er een toename van renovatieprojecten in de bouw, die méér en kleinere logistieke stromen met zich meebrengen, met name kleinere deelladingen.

 

Je logistieke kost neemt steeds grotere proporties aan binnen de totale bouwkost. Bovendien zorgt logistiek falen, bijvoorbeeld te laat of te weinig aanleveren, voor supplementaire bouwkosten zoals wachttijden. 

 

Op je werven is er een tekort aan opslagruimte voor je bouwmaterialen. Daarom is het misschien interessant om je materieel uit te wisselen met naburig gelegen werven. 

 

Concepten, zoals Lean management en Just in Time, dringen ook door in de bouwsector. Maar wat heeft dit als impact op jouw project. Je ontdekt het allemaal in deze praktische opleiding.

 

Dit is een opleiding waarbij we de nodige maatregelen treffen om coronaproof te werken. Je volgt deze opleiding in alle veiligheid voor jouw gezondheid en die van je mede-cursisten.

 

Locaties en data

di 1 dec - Melle
Adequat Business Center, Brusselsesteenweg 159

do 3 dec - Kontich
De Jachthoorn, Doornstraat 11

Duur

Avondsessie van 16u tot 19u.

Je bent welkom vanaf 15u45.


Inbegrepen

Broodjesluch, koffie en frisdrank.

Je ontvangt een syllabus van de opleiding.

Gemakkelijk bereikbare locatie met gratis parking. 

 

Dankzij de Vlaamse subsidie kunnen we deze opleiding aan een voordelig tarief aanbieden. Extra gebruik van de KMO-portefeuille is daarom niet mogelijk.

Prijs (excl. btw)

Leden Bouwunie: € 150,00
Niet-leden: € 180,00

Matthijs Lamote, adviseur business management WTCB

Doel van deze opleiding is handvaten geven om bouwlogistiek beter te organiseren. Dit leidt tot een reductie in kosten: hogere productiviteit, minder verspilling, sneller bouwen en met minder overlast.

 

Deze opleiding is ideaal voor hoofdaannemers, aannemers en hun logistieke medewerkers die op zoek zijn naar efficiënte manieren om hun werflogistiek en kosten te beheren.

 

  • Do's en don'ts bij werfinrichting
  • Optimalisatie van bouwlogistiek
  • Enkele belangrijke digitale tools
  • Fundamentele lean principes

Inschrijven

Bedrijfsgegevens
Bedrijf / Organisatie: *
Contactpersoon: *
Adres: *
Gemeente: *
Land: *
E-mailadres: *
Tel / GSM:
Lidnummer Bouwunie:
BTW-nummer: *
Locatie
Deelnemers
Ik schrijf in met: *

Deelnemer 1

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *

Deelnemer 2

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *

Deelnemer 3

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *

Deelnemer 4

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *

Deelnemer 5

Voornaam: *
Naam: *
E-mailadres: *